Vacatures

commercieel manager met affiniteit voor IT en administratieve processen (V/M)

Ben jij een ervaren commercieel manager met een echte ondernemersmentaliteit? En wil je zelf mee vorm geven aan het sales- accountmanagement van een IT consultancy organisatie? Dat kan binnen onze jonge en dynamische organisatie die opereert op het snijvlak van bedrijfsprocessen en ICT. Binnen onze organisatie heb je echte impact!


Organisatie

BEST Enterprise Solutions is een ICT leverancier die consultancy en software oplossingen biedt voor financiële processen. We zijn een groeiende organisatie waar door de toegenomen omvang behoefte is het sales- en accountmanagement te professionaliseren. Momenteel bestaat uit het team uit 9 medewerkers waarvan 3 vaste medewerkers. Daarmee heeft onze onderneming het karakter van een netwerk organisatie en loopt daarmee vooruit op ontwikkelingen in de markt. We zijn een hecht team met veel expertise, ervaring en drive. De opdrachtgevers van Best Enterprise Solutions zijn gerenommeerde organisaties met complexe administratieve processen. De kwaliteit van de dienstverlening heeft ertoe geleid dat klanten bijna vanzelf kwamen. Veel klanten zijn referentie voor onze dienstverlening en gelden als ambassadeurs.


De tijd is rijp om onze organisatie naar een volgende fase in haar ontwikkeling te brengen. Daar hebben we de kennis en ervaring nodig van een ervaring commercieel manager. We zoeken een ervaren commercieel manager met sales- en accountmanagement vaardigheden om onze klantbasis te verbreden en onze naamsbekendheid in de markt te vergroten. We nemen dat serieus en daarom willen we hier iemand voor vrijmaken die met zijn of haar ervaring de markt gaat bewerken.


Ideale kandidaat

Het uitdagende van de functie binnen onze onderneming is dat je het sales- en accountmanagement mede op kunt zetten. De kennis en ervaring die je hebt opgedaan in je huidige functie neem je mee en hier kunt goed inzetten. Je zult moeten pionieren en dat leuk vinden. Dat vraagt ondernemerschap en doorzettingsvermogen. In een kleinere organisatie zal je ook zelf zaken moeten oppakken en soms moeten improviseren. Dat vind je leuk en zie je als een uitdaging én een kans: hierdoor kan je immers zelf veel vorm geven. Het werken in een kleine en informele organisatie spreekt je aan.


Je ervaring heb je bij voorkeur opgedaan binnen een software organisatie of in de consultancy. Het belangrijkste is echter je commerciële ervaring. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met consultancy, IT en financiële processen. Aangezien onze klanten veelal financiële afdelingen binnen organisaties zijn is het belangrijk dat je ‘financiële’ taal spreekt. Kennis van de markt voor financiële systemen is een sterke pré.


Functieomschrijving

De kern van de functie bestaat uit het verbreden van onze klantportefeuille en verhogen van de naambekendheid van BEST Enterprise Solutions. Dat betekent dat in eerste instantie ook veel aandacht zal gaan naar marktbewerking: creëren van leads en conversie. Van daaruit onderhoud je de klantrelatie.


Je adviseert in de sales fase t.a.v. pakket selectie, processen, implementaties, conversies, verander trajecten, meewerken aan de opzet van strategische samenwerkingen, partner overeenkomsten, account management. Je zit met strategische klanten of prospects aan tafel om proposals te bespreken, die je zelf (mede) hebt voorbereid. Het initiëren van nieuwe leads is en blijft een belangrijk onderdeel van de functie. De functie en onze prospects zijn enorm uitdagend en afwisselend !


Voor het vergroten van onze naamsbekendheid zet je een breed palet aan initiatieven in. Van aanwezigheid op beurzen, organiseren van ‘round tables’ tot blogs en whitepapers.


De functie is daarmee met recht onze commerciële motor en biedt veel ruimte voor ondernemerschap en eigen inbreng.


Niveau

Minimaal HBO en meerdere jaren relevante ervaring in sales en accountmanagement. Bij voorkeur in consultancy sector en/of informatie technologie sector. Een grote dosis enthousiasme en volharding van jou zal de doorslag geven.


Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt een marktconform salaris met individuele variabele beloning. Deze functie is eventueel parttime in te vullen voor 24 of 32 uur Tevens is er veel ruimte voor opleidingen.


Het betreft een in eerste instantie een dienstverband voor een jaar met de intentie om te verlengen naar onbepaalde tijd.


Contact:

BEST Enterprise Solutions

Bart van der Beek

Functie: Eigenaar

T 0 644 874 342

E b.vanderbeek@best-it.nl

I www.best-it.nl